Heart Chat Bubble

Tuppkaka

Har bakat bsuper god tuppkaka med älskling. Är redigt nöjd för att vara första gången vi gjorde den. Dock blev kakan väldigt tunn, så kan varmt rekomendera att göra dubbelsats om man vill ha den tjockare. Som är godare, då jag ätit dessa kakor hos mamma. Kan även rekomendra att göra dubbelsats även till glasyren :) LYCKA TILL!


Kakan
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • knappt 1 dl hett vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

    Glasyr
  • 75 g smör/margarin
  • 1 dl socker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 äggula

Sätt ugnen på ca 175 grader

Smöra och bröa en form.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda i vattnet och RÖR ner bakpulvret och mjölet.

Grädda i mitten av ugnen tills kakan lossnar från kanterna.

När kakan är klar stjälp upp kakan och häll glasyren över den.

Glasyren:

Häll ner alla ingredienserna i en kastrull och värm på samtidigt som du rör om. Glasyren är klar då smöret smält.

Slutligen, strö över rikligt med kokos över kakan.
Ställ i kylen och låt den svalna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback