Heart Chat Bubble

Shopping i Malmö

Hinner inte blogga, ska åka till Malmö och shoppa med Carro.
Och en tjej tar ju ca 100 år på sig att bli klar, man ska duscha, sminka sig, fixa håret, välja kläder och skor..
Och ja allt annat som ni vet. Så bäst att sätta fart! Bloggar sen när vi sitter på tåget ist.
Då har jag mer tid än vad jag har just nu iaf.

I väntan på Småländskt sällskap

Har bakat en till tuppkaka idag. Och vem har smyg ätit på den sen han kom hem från jobbet. Jo min pojkvän till kakmonster. För helt plötsligt fattades det hela 5 kakor ur plåten haha. Men kanske ska se det som ett gott tecken, då han tyckte att dom var jätte goda och sa att jag var duktig :) Vi har precis ätit mat, men han går ändå runt och äter kakor, så ja.. Dom måste varit fantastiska goda ;)

Som sagt har vi nyss ätit mat. Som jag har lagat. Kyckling, potatisgratäng och pommesbollar! Mums mums.

Ska ta och fixa till mitt hår nu, sätta i löshåret så jag har det gjort. För tål verkligen att se mitt korta hår. Usch! Jag känner mig naken utan mitt löshår. Att gå ut utan löshåret är som att gå ut utan kläder. Okej inte redigt samma sak, men nästan haha.

Ska kolla på idol vid 8 och idag hejar jag på Roshana Hoss. Sen vid ungefär 9 ska jag knalla ner till stationen och möta Carolina som kommer med bussen :D Resten av kvällen blir det soffhäng, skratt och massa prat!


Teddy Andersson
Min ögonsten, mitt hjärta, min prins.
Jag älskar dig med hela mitt hjärta.


Namnsdag

Äntligen bokstavligt talat, så gick 2 bra vidare på Idol igår. Men är fortfarande hur besviken som helst på att Amanda Persson inte gick vidare. Jag typ bönar och ber att hon får ett wild card på fredag och kommer med!

Idag har jag namnsdag och jag tycker att det faktiskt är en speciell dag, men det tycker inte Teddy. Han ligger i sängen och bara skrattar åt mig och vägrar att säga grattis, snäll kille man har idag.. :( Jag som ville att han skulle göra frukost på sängen och klia mig på ryggen, men inte det inte. Han tycker inte att det är något speciellt med namnsdag. Men det ska jag allt lägga på minnet då han har namnsdag. Då blir det inget frukost på sängen eller tårta där inte, haha!

Idag kommer Carolina hit och ska stanna till på söndag! Har en fullbokad helg med andra ord som innebär myskväll, shopping, matlagning, fest och dagen efter snack med pizza och massa godsaker! Gissar på att detta kommer bli en grym helg :)

Idag ska jag baka en till sats med tuppkaka, då Teddy har ätit upp hela kakan det lilla kakmonstret!

Korvmaskin

Igår när vi kollade på halv åtta hos mig så höll jag på att flyga in geom Tv:n kändes det som. Ville bara hoppa in och ta korvmaskinen! Hur underbart skulle det inte vara att ha en sådan? Jag som är en Statoil french hotdog lover, borde verkligen skaffa mig en sådan korvmaskin. Skulle leva på korv då tror jag haha.

Har försökt titta lite vart man kan köpa en sådan. Men hittar ingen :( Om någon vet så skulle jag uppskatta det svar hur mycket som helst!


Att det ska vara så svårt

Har nu länge funderat på vad jag ska göra med mitt hår. Och jag tror jag har kommit fram till en lösning. Men jag tvekar dock fortfarande, även att det liksom känns rätt och mer Micka än den färg jag har nu i skallen.

Hur ser jag ut nu?
Är väl typ av nått slag... Röd, brun, lila? Låter helt lustigt jag vet. Men det är faktiskt snyggt när man ser det i verkligenheten. Har försökt ta bild på det, men då ser det bara svart ut. Antingen är ljuset helt knäppt eller är det Iphonen som är dålig eller kanske rent av bara jag som är kass på att ta kort haha. Föredrar nog alla 3!

Hur som helst hade jag tänkt mig dessa färger. Ljusa slingor i brunt/blont överhåret och sedan bruna slingor i ljus/mörk brunt i underhåret. Vad tror ni om detta? Kom gärna med era kommentarer och om ni har andra förslag är dom mer än hjärtligt välkomna :)

Hade denna gång tänkt ge http://www.beautynet.se en chans på löshårs fronten. Hoppas att det är bra hår och ger bra resultat!

Underhårets förslag


Överhårets förslag


Inspiration

Väntar på att mitt HM paket ska komma hem, åh vad jag längtar! För att påpeka varför det bara ligger leggings i min shoppingbag är det för att jag inte gillar att ha jeans, fast det är sjukt snyggt. Men har aldrig hittat några som passar mig. Jag äger faktiskt inte ett par ända jeans. Man ska ju klä sig i det man gillar, det som är bekvämt och det som följer en själv i smak. Alla kan ju faktiskt inte klä sig likadant :)

Kollade även in Ginas hemsida.
Och hittade lite saker, får hoppas att skönheterna följer med mig hem på fredag då det väntas shopping i Malmö!

HM



GINA

Idol 2011

Vad håller Idol 2011 på med, eller rättare sagt kanske svenska folket? Röstar verkligen helt fel! Jag har aldrig innan varit för att kolla på Idol. Men detta året har jag kollat på det varje gång.
Men det börjar bli rätt så värdelöst med tanke på att det inte är någon bra alls som gått vidare?

Som tex igår, jag menar HALLÅ?!?!?! Dom som gick vidare, vad var det för skräp? Amanda som ens knappt kan prata i tv utan får ut "jag vet inte" och Moa som ens inte vet vad höger eller vänster är då hon kollade åt fel håll när hon sjöng.

Såg ni inte stjärnan Amanda Persson?!!!
Det är verkligen min favvo av alla i hela programet. Hon ser sjukt bra ut för att vara 15/16 år. Hon kan prata i TV och hon levererar verkligen när hon går upp på scenen. Hon är helt fantastik för attv vara så ung. Där snackar vi om en Idol.
Jag hoppas verkligen att hon får ett wild card på fredag!



Titta

Åhhhhhhhh! Hur söt är inte den här lilla läckerbiten? Mums på den. Sitter nästan varje dag och kollar på "liten hund" på blocket. Och gissa vem som har skit kul åt mig för att jag jämt söker på "liten hund", jo Teddy. Men vadå? Vill man ha en liten hund så vill man ju ha det och då är det klart att man ska söka på "liten hund" inget fel med det. Även att det låter sådär lite halv roligt haha.

Teddy har lovat mig att han ska köpa den till mig om jag är snäll, och det är jag ju. Jämt faktiskt, varje dag. Dock är inte Teddy lika snäll som ljuger för mig om att han ska köpa den till mig.
Så snälla, skänk en slant i min "liten hund" burk, tack på förhand för hjälpen!



Tuppkaka

Har bakat bsuper god tuppkaka med älskling. Är redigt nöjd för att vara första gången vi gjorde den. Dock blev kakan väldigt tunn, så kan varmt rekomendera att göra dubbelsats om man vill ha den tjockare. Som är godare, då jag ätit dessa kakor hos mamma. Kan även rekomendra att göra dubbelsats även till glasyren :) LYCKA TILL!


Kakan
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • knappt 1 dl hett vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

    Glasyr
  • 75 g smör/margarin
  • 1 dl socker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 äggula

Sätt ugnen på ca 175 grader

Smöra och bröa en form.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda i vattnet och RÖR ner bakpulvret och mjölet.

Grädda i mitten av ugnen tills kakan lossnar från kanterna.

När kakan är klar stjälp upp kakan och häll glasyren över den.

Glasyren:

Häll ner alla ingredienserna i en kastrull och värm på samtidigt som du rör om. Glasyren är klar då smöret smält.

Slutligen, strö över rikligt med kokos över kakan.
Ställ i kylen och låt den svalna.



Målare

Ush vad jag låg kvar länge i sängen imorse. Vaknade vid 10 och låg i sängen ända till halv ett?!! Men ja, det var så otroligt sjukt skönt så jag nästan inte alls ville gå upp idag. Men var faktiskt tvungen. Kan ju inte ligga i sängen hela dagarna.

Har hunnit med att vara på möte som gick bättre än förväntat :) Sen har jag hjälpt min lata eller rättare sagt otroligt lata pojkvän att måla. Jag själv är målarkungen medans Teddy är en sopa haha ♥
Vi har ätit super goda baugetter med ost&skinka på den ena och kycklingröra på den andra, mums!

Ikväll ska vi titta på Idol. Men innan dess ska vi hinna med att baka tuppkaka, åh det är verkligen min favvo kaka. Skulle lätt kunna leva på den. Mums! Hoppas att den blir bra. Återkommer senare angående kakan :) Nu ska jag ta en lång varm skön dusch.


Som en sommar dag, fast en aning kallare!


Jobbig dag

Idag är det en hemskt jobbig dag. Har ingen blogglust alls...
Återkommer imorgon ist.

Ta hand om varandra!


Farmor

Deg söndag

Deg deg deg deg deg deg deg deg deg deg, sådär känns det idag! Jag känner mig helt klart som en deg, låter sjukt lustigt eller hur? Men hur som är det iaf en deg söndag. Har inte gjort ett skit idag. Legat i sängen hela dagen och kollat på film, det är vad jag gjort.
Men det är väl det söndagar är till för?

Ska snart laga mat med Teddy, har inte en aning om vad vi ska laga ännu. Men det blir säkert bra och gott som vanligt när vi lagar mat. Fast... Vi tjafsar oftast när vi ska laga mat, typ som ett gift par. För jag tycket inte Teddy kan tajma maten så allt blir klart samtidigt haha. Tjafsar lite en stund och surar lite på varandra, sen pussas vi och skrattar så är allt bra igen.

Min finaste storasyster fyller år idag. Massa grattiskramar och pussar till henne. Hon är verkligen världens finaste syster som finns. Det är verkligen en person som jag ser upp till. Hon är min bästa vän, min stjärna, min idol och min syster.
Hoppas du får en jätte bra dag :) Älskar dig!


Ikväll ska jag sitta spikad framför tv:n och kolla på mitt favvoprogram! JERSEY SHORE, finns inget bättre program än det, dom är helt galna och korkade. Kanske därför jag gillar det, för jag är likadan? ;)


Mamma Mia

Har ni en bra lördags kväll? Hoppas att ni har det vad ni än gör :)
Jag har iaf haft en toppen kväll med Teddy! Vi har kollat på film Mamma Mia som gick på 3:an vilken sjukt bra film det är. Det är en sådan film som verkligen alla borde se. Vi gick till ICA förut och köpte hem massa godsaker till fimen. Det blev kex & ost, vindruvor, mandariner, ananas, godis, loka och cider, som vi gottat oss med. Mummmms!

Jag ska snart krypa ner i sängen och bli kliad på ryggen, åhhh! Finns det något skönare än det?
Att bli kliad på ryggen tills man somnar, det är verkligen helt underbart! Tur jag har en sådan otroligt snäll pojkvän som kliar mig ;)




Gårdagens shopping

Igår stack jag till Malmö som sagt för en shoppingdag med Moa och Alex :) Fick med mig en hel del saker hem och det kändes som jag handlade upp alla mina pengar. Vilket visade sig när jag kom hem att jag inte hade gjort, så kunde shoppat lite till ;)
Men... Den som spar, han har! Blev iaf mycket nöjd med dagen och dagens köp.

Hade sjukt ont i fötterna när jag kom hem så jag vill bara lägga mig ner och dö kändes det som! Men mitt fina hjärta mötte mig vid stationen när jag kom med tåget, sen laga hade bacon och hamburgare åt mig när vi kom hem.
Myste, kollade på idol och film resten av kvällen med min prins! Perfekt avslut på dagen :)


Aj aj aj aj mina fötter

Haft en toppendag i Malmö med Moa och Alex!
Har shoppat upp sådär nästan alla mina pengar, det känns ju rätt bra eller?
Återkommer imorgon vad jag köpt och sådär.
För nu ska jag mysa hela kvällen med min underbara pojkvän som jag saknat hela dagen!

Idol, hamburgare och popcorn blir det ikväll, mums :)
Ha en bra fredagskväll!

Sol, fest och oroliga föräldrar

Dagen har typ varit kass kass kass kass! Men som tur är har jag verkligen världens finaste och bästa pojkvän man kan ha!
Han får mig verkligen att må bra då det är dåliga dagar. Dom dåliga dagarna gör han till det bästa.
Åh vad jag är helt galet kär i han och älskar han med hela mitt hjärta!

Vi har kollat på sol, fest och oroliga föräldrar och snart ska vi se på Jersey Shore! Sen ska jag sova, eftersom jag ska åka till Malmö imorgon och spendera upp alla mina pengar på kläder tillsammans med Moa och Alex :)

Hörs imorgon! Sov gott.


Ibland får man gotta sig. När det är jobbiga dagar och när man har lingonvecka!

Ensam

Sitter hemma hos hjärtat helt själv och har så tråkigt som man bara kan ha, usch!
Har diskat och städat lite för att fördriva tiden, men ingen bra idé alls, då det var lika tråkigt som att sitta stilla!

Ska hoppa in i duschen nu hade jag tänkt och sedan ska jag göra mig några riktigt smarriga rostade mackor och ett stort galas med äppeljuice och kolla på Sunes jul! Fast jag tycker inte att det borde heta Sunes jul utan mer...
Håkans jul, för att det är han som gör så man vill kolla på det! Men bäst att passa på och kolla på det då Teddy inte är hemma ;)
För när han är hemma så får jag verkligen inte kolla på det :(



Torsdag morgon

Godmorgon!
Har varit vaken ett tag, men har kollat på barnprogram. Töntigt eller hur? För att snart vara 23år. Men ibland får man faktiskt vara ett barn på sådär 5 år, det tillhör i livet att vara barnslig. För barnslighet är något man aldrig kommer att växa ifrån, eller? Det är vad jag tror iaf.

Igår efter att vi hade ätit den supergoda onsdags lyx maten som min fina pojkvän hade lagat så skulle jag vila. Somnade ist och sov i hela 2 timmar. Måste varit för maten var så mättande och så himla god ;)

Smakade den nya GB glassen igår som Teddy köpte hem åt mig för någon dag sedan. Mmmm, kan inte annat säga än att den var god, ni vet den där chokladen som finns i nogger glassen när man äter den på pinne, chokladen fanns med i denna glass i stora bitar, mums! Men glassen var väldigt mättande. Men helt klart värd att köpa hem :)


Den får A A A av A A A A A

Onsdags mys

Idag har det verkligen varit onsdags mys på hög nivå.

Rostade mackor till frukost, som är det typ godaste som finns med mycket smör på, ost och sedan marmelad.
Apelsin marmelad såklart utan bitar.
Har bakat cornflakeskakor, skulle även påpeka att det var Teddy som la i kakaon. Det var tydligen viktigt?
Kollat på drömkåken SJÄLV! Då mitt filmsällskap somnade :(

Nu har vi precis lagat jätte god mat! Klyftpotatis, bacon, fisk i ugnen, vitlöksbröd, sallad och beasås. Mmmmm vad gott det var.
Nu är vi mätta och goa. Blir att vila en stund nu. Då jag har så otroligt ont i magen p.g.a Lingonvecka!!! :(

Kolla på film, mysa och äta daim glass blir kvällens aktivitet! Älskar min pojkvän mest av allt.


Mitt otroligt roliga filmsällskap ♥ så himla söt när han sover :)


Mmmmmm, GOTT!

Cornflakeskakor

Idag har jag bakat cornflakeskakor. Super goda och jätte lätta att göra!

200 g margarin
2 dl socker
4-6 msk kakao (beror på hur mycket man vill det ska smaka)
2 dl sirap
ca 7 dl cornflakes

Blanda ihop allt utan cornflakes i en ganska stor gryta och låt det koka i ca 3 minuter.
Häll sedan i cornflakes och rör runt så det kommer choklad på alla.
Skeda upp i muffinsformar och låt stelna i kylskåpet.



Börja om från början

Har nu beslutat mig för att börja om min bloggning på nytt, lägga allt gammalt bakom mig och leva i nuet och verkligen anstränga mig den här gången. Så vi kan ju alltid hoppas att detta försök blir mer lyckat än det förra! Så välkommen till min nya blogg.

Tänkte börja det hela med att skriva några rader om mig själv, en lätt början på det hela.

Jag är en Småländsk sprallig tjej vid namn Michaela Karlsson även kallad Micka. Som just nu är arbetslös. Min nuvarande ålder ligger på 22 år fast den 15 februari kommer jag bli 1 år till äldre. Usch vad hemskt, känner bara hur åren springer iväg. Är uppvuxen i en liten skithåla vid namn Emmenäs, nu tänker ni säkert "vart fan ligger det" jo, det ligger en liten bit utanför Hultsfred, för Hultsfredfestivalen har väl alla hört talas om. Där har jag spenderat ca 20 år av mitt liv tillsammans med min pappa. Dom senaste 2 åren har jag bott i Vimmerby, Stockholm och nu i Simrishamn sedan bara någon månad tillbaka tillsammans med min pojkvän som jag älskar med hela mitt hjärta. Älskar att spendera pengar på kläder, smink och hår. Har spelat fotboll sen jag typ kunde gå, spelar inte i nuläge, men vill gärna, då det är något jag verkligen saknar. Älskar min familj, mina vänner och min släkt. Ja vad kan man mer säga, att jag är en aning galen, men är allitd glad, bryr mig om alla människor, vågar vara mig själv.

Är det något ni undrar så får ni gärna skriva en kommentar.